Werkwijze

Bij SolEstate staan uw wensen centraal. Hoewel andere ondernemingen de juiste koper bij hun aanbod zoeken, onderscheiden wij ons als makelaar door u en uw wensen centraal te zetten. Nadat we een duidelijk beeld hebben van uw droomwoning, gaan we hier naar op zoek. We leggen u graag uit hoe de weg van een huis kopen in Spanje verloopt bij SolEstate.

Kennismakingsgesprek

We starten deze samenwerking door middel van een telefonische intake. In dit gesprek maken we eerst kennis met elkaar. Hierna gaan we op zoek naar uw woonwensen. We stellen u een aantal vragen, waardoor we een duidelijk profiel kunnen schetsen van uw ideale woning. Zo vragen we in wat voor een omgeving u wilt wonen, wat het budget is en welke sfeer u in uw woning wenst. Natuurlijk kunnen we u in dit gesprek voorzien van adviezen vanuit onze ervaring. Na het gesprek stellen wij een woonwensenprofiel voor u op.

Op zoek naar woning die echt bij u past

Na het profiel in kaart te hebben gebracht, gaat SolEstate aan de slag. Wat ons onderscheid van andere makelaars is dat wij een aankoopmakelaar zijn en dus geen woningen op de plank hebben liggen die we direct aan u kunnen laten zien. We gaan vanuit het profiel dat we geschetst hebben op zoek naar een woning die bij uw wensen aansluit. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis over de omgeving en de mogelijkheden. Wanneer we een geschikte woning gevonden hebben zullen we deze aan u voorleggen.

De woning op locatie bekijken

Wanneer er een potentiële woning gevonden is waar u enthousiast over bent en die echt bij u past, zetten we de vervolgstap. SolEstate neemt u mee naar de locatie in Spanje waar we gezamenlijk de woning bezoeken, samen met de SolEstate-makelaar op locatie. Hierbij wordt u volledig begeleid en verzorgen wij een adviserende rol. We bekijken de woning uitgebreid en zullen alle voor- en nadelen met u bespreken. Transparantie is voor ons erg belangrijk.

Aan de hand van uw bevindingen kunnen we eventueel nog wat woningen toevoegen om te bezichtigen. Zo weten we zeker dat we een woning vinden die echt bij u past.

De aankoop van de woning

Wanneer we uw droomwoning gevonden hebben, begint de aankoop. SolEstate regelt het volledige aankooptraject voor u tot in de puntjes. Met onze jarenlange ervaring en kennis, gaan wij aan de slag om de beste prijs en meest gunstige voorwaarden te bewerkstelligen. Maar daarnaast regelen we ook alles betrekking tot de financiering, belastingen, verzekeringen, testamenten etc. Hierdoor hoeft u zich niet om de Spaanse taal of verschillende regelingen en wetten te bekommeren. Uiteindelijk verzorgen we voor u de eigendomsakte, waarna de woning officieel van u is. Zo kunt u zonder al te veel zorgen, toch een huis kopen in Spanje. Het leven onder de Spaanse zon zal hier voor u starten.

Indien u dit wenst, brengen wij u in contact met een Nederlandstalige notaris/administratiekantoor. Zij kunnen de gehele verdere aankoopbegeleiding voor u verzorgen. Ook andere zaken, zoals verzekeringen, erf- en belastingzaken en eventuele financiering, kunnen zij voor u regelen.

Voor uw en onze zekerheid

Spreekt onze werkwijze u aan, wilt u de volgende stap zetten en een huis kopen in Spanje? Dan gaan wij voor u aan het werk. Om er zeker van te zijn dat we onze tijd en aandacht volledig kunnen richten op klanten die serieus een huis willen kopen in Spanje, vragen wij u om een borg van €450,-. Vervolgens gaan wij van start met het traject.

Wanneer wij een huis voor u hebben gevonden dat echt bij u past en de koop volledig is afgerond, krijgt u de volledige borg weer van ons terug.

Wat anderen van ons vinden

Leone Visser en Jom Klepper

Van begin af aan is alles prima verlopen. Han had onze woonwensen op de juiste manier geïnterpreteerd en liet ons op een ontspannen manier de huizen zien die echt matchte met ons zoekprofiel. Hij gaf een uitgebreide toelichting op de bijzondere eigenschappen van elk huis uit de woningselectie, zodat we een compleet beeld kregen. Hierdoor kwam al snel onze favoriete woning naar voren. Zo voelde de uiteindelijke koop als een logische keuze.

Sandra en Geert van der Munt

In alle rust en met kennis van zaken, hebben we in Spanje de selectie van woningen gezien. De woningen waarvoor we in Nederland reeds gekozen hadden op basis van ons woonwensenprofiel. Het hele aankoopproces is verder uiterst plezierig verlopen. Door de gedegen kennis en relevante informatie konden we uiteindelijk een weloverwogen keuze maken. We wonen nu al geruime tijd in onze villa en genieten volop. Onze uiteindelijke keuze bleek echt de juiste!

John en Danielle van Santvoort

Sol-Estate werkt vanuit een totaalconcept. Alle zaken die belangrijk zijn bij de aankoop van een woning in Spanje komen aan de orde. Zo konden wij de perfecte keuze maken voor onze ideale Finca. Alles verliep vanuit een uiterst prettige en klantgerichte aanpak. Onze dank hiervoor.

Wilfred en Froukje van Pelt

Sol-Estate gaf ons het perfecte inzicht in alle mogelijkheden betreffende de aankoop van onze Spaanse woning. Stap voor stap kwamen we bij het perfecte appartement op de juiste plek. Team Sol-Estate; bedankt voor dit alles!