Werkwijze

Bij SolEstate staan uw wensen centraal.  Hoewel andere makelaars de juiste koper bij het aanbod zoeken onderscheiden wij ons door u en uw wensen centraal te zetten. Nadat we een duidelijk beeld hebben gekregen van uw droomwoning gaan wij op zoek. We leggen u graag uit hoe een huis kopen in Spanje verloopt bij SolEstate. 

Kennismakingsgesprek

Wij starten de samenwerking door middel van een telefonische intake. Hierin bespreken we uw woonwensen zodat we een duidelijk beeld krijgen van uw ideale woning. Dit noemen we het woonwensenprofiel. Dit profiel vormt de basis voor onze verdere zoektocht naar uw meest ideale woning

Op zoek naar woning die echt bij u past

Nadat we het profiel in kaart hebben gebracht, gaan wij aan de slag. Wat ons onderscheidt van andere makelaars is dat wij een aankoopmakelaar zijn en dus geen woningen op de plank hebben liggen die we direct aan u kunnen laten tonen. We gaan uit van een woonwensen profiel, waarin wij al uw wensen in kaart brengen. Dit profiel vormt de basis voor de verdere zoektocht naar de voor u perfecte woning. 

De woning op locatie bekijken

Wanneer wij een aantal geschikte woningen gevonden hebben, presenteren we die in Nederland. Op- en aanmerkingen kunnen dan direct besproken worden. Vervolgens komt u naar Spanje om de geselecteerde woningen op locatie te bekijken. Indien nodig, kunnen we ter plekke nog eventueel schakelen naar andere woningen. 

De aankoop van de woning

Wanneer we uw perfecte woning gevonden hebben, start de aankoop. SolEstate regelt het volledige aankooptraject. Met onze jarenlange ervaring en kennis, gaan wij aan de slag om de beste prijs en de meest gunstige voorwaarden te bewerkstelligen. Daarnaast regelen we ook alles met betrekking tot de financiering, belastingen, verzekeringen en eventueel testament.  Wij brengen wij u in contact met een Nederlandstalige notaris of administratiekantoor. Zij kunnen de verdere aankoopbegeleiding voor u verzorgen. 

Voor uw en onze zekerheid

Spreekt onze werkwijze u aan en wilt u de volgende stap zetten? Dan gaan wij voor u aan de slag. Om er zeker van te zijn dat we onze tijd, aandacht  en energie volledig kunnen richten op klanten die serieus een huis willen kopen in Spanje, vragen wij u een borg van €500,- .  

Wanneer wij de juiste woning gevonden hebben en de koop is afgerond,  krijgt u de borg volledig terug. 

Wat anderen van ons vinden

Leone Visser en Jom Klepper

Van begin af aan is alles prima verlopen. Han had onze woonwensen op de juiste manier geïnterpreteerd en liet ons op een ontspannen manier de huizen zien die echt matchte met ons zoekprofiel. Hij gaf een uitgebreide toelichting op de bijzondere eigenschappen van elk huis uit de woningselectie, zodat we een compleet beeld kregen. Hierdoor kwam al snel onze favoriete woning naar voren. Zo voelde de uiteindelijke koop als een logische keuze.

Sandra en Geert van der Munt

In alle rust en met kennis van zaken, hebben we in Spanje de selectie van woningen gezien. De woningen waarvoor we in Nederland reeds gekozen hadden op basis van ons woonwensenprofiel. Het hele aankoopproces is verder uiterst plezierig verlopen. Door de gedegen kennis en relevante informatie konden we uiteindelijk een weloverwogen keuze maken. We wonen nu al geruime tijd in onze villa en genieten volop. Onze uiteindelijke keuze bleek echt de juiste!

John en Danielle van Santvoort

Sol-Estate werkt vanuit een totaalconcept. Alle zaken die belangrijk zijn bij de aankoop van een woning in Spanje komen aan de orde. Zo konden wij de perfecte keuze maken voor onze ideale Finca. Alles verliep vanuit een uiterst prettige en klantgerichte aanpak. Onze dank hiervoor.

Wilfred en Froukje van Pelt

Sol-Estate gaf ons het perfecte inzicht in alle mogelijkheden betreffende de aankoop van onze Spaanse woning. Stap voor stap kwamen we bij het perfecte appartement op de juiste plek. Team Sol-Estate; bedankt voor dit alles!